суботу, 15 травня 2021 р.

Пізнай Європу - змінюй Україну


 День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р.      День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС як політичної сили.  

Історія свята

Рада Європи святкувала однойменне свято у день свого заснування 5 травня 1949 р. до 1964 р. Європейський Союз затвердив 9 травня як День Європи на саміті в Мілані 1985 р., вирішивши увічнити день проголошення Декларації Шумана. Також  9 травня вважається  Днем народження Європейського Союзу. 

 

Європейський Союз -це об'єднання в одній сім'ї держав, що звело разом країни східної, центральної та західної частини Європи. Коло золотих зірок на прапорі Євросоюзу символізує  солідарність і гармонію між народами Європи. "Єдність в різноманітті " - Девіз означає те, що завдяки ЄС мешканці  європейських країн поєднуються у співпраці заради миру і добробуту, а численні культури, традиції та мови держав Європи є безцінним активом цього континенту.

Щоб більше дізнатися про Євросоюз в бібліотеці підготовлено викладку друкованих матеріалів  «Пізнай Європу  - змінюй Україну»  та проведено інформаційну годину

 « Цікаві факти про Євросоюз».



Немає коментарів:

Дописати коментар