понеділок, 11 січня 2021 р.

Міжнародний день "Дякую"

 

11 січня відзначають Міжнародний день “Дякую” – свято, що започаткували за ініціативи миротворчих спільнот.

                         

 Щодня люди вимовляють слово “дякую” мільйони разів. Дізнайтесь про те, як це слово з’явилося в нашій мові, що означає і наскільки потужну енергетику має.

 

Історія та традиції

Міжнародний день "Дякую", який щорічно відзначається 11 січня, можна назвати одним з найбільш "ввічливих" свят у світі. Воно підкреслює важливість ввічливого ставлення до ближніх і всіх людей в цілому. 
Походження цього свята невідоме, поширена думка, що воно було введене за ініціативою ООН і Юнеско, але перевірити це складно, так як офіційних даних немає. Але це і неважливо, головне-ваша особиста ініціатива, посвята одного дня в році вираженню своїх теплих почуттів.
На жаль, усі ми іноді забуваємо про величезне значення хороших манер і не завжди дякуємо людям за гідні вчинки. Відомо , що просте слово "дякую" іноді означає більше, ніж будь-які матеріальні винагороди. Магія цього слова дарує нам позитивні емоції і надихає на нові дії. Тому існування такого слова цілком виправдане.

"Дякую"-одне з найголовніших слів у міжнародній лексиці. Воно вказується в усіх туристичних розмовниках, щоб людина, яка їде в подорож, могла розраховувати на якісне обслуговування в інших країнах і легко налагодила контакт з місцевим населенням.

День "Дякую" відзначається в багатьох країнах. Його шанують нарівні з іншими схожими святами.

Цікаві факти про слово "дякую":


-уперше вислів "дякую" зафіксовано у словнику-розмовнику виданому в Парижі в 1586 році

- за своєю етимологією слово "дякую" несе в собі знак народження, символ  удачі, зв'язок землі і неба, а також чоловічої і жіночої сутності.

-щороку, поряд з Всесвітнім днем "дякую" ми святкуємо Всесвітній день подяки, який відзначається 21 вересня.

-говорячи "дякую", потрібно дивитися людині в очі.

-старовіри не використовують слово "спасибі",тому, що вважають, що слово виникло від словосполучення "спаси Бай". Бай - це ім'я одного з язичницьких богів.

-найбільш  ввічливим  вважається  містоНью-Йорк- "дякую" тут найчастіше вимовляють. Найменш ввічливим вважається  Мумбаї в Індії.

-слово "дякую" - одне з найуживаніших слів у міжнародній лексиці.

Тож 11січня- це саме той час, коли варто подякувати всім рідним, знайомим, друзям, всім тим хто завжди поруч з нами, підтримує нас і робить для нас добро.




 Т

Немає коментарів:

Дописати коментар