неділю, 31 травня 2020 р.

Міжнародний день захисту дітей



1червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни - Міжнародний день захисту дітей.
Діти- найдорожчий скарб, радість, надія  і майбутнє кожної нації. Водночас це свято і тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується,  допомагає та підтримує їх.
День захисту дітей – це  нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, припинити війни  в світі, щоб усі діти росли щасливими, раділи і усміхалися, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни. Хай веселковими барвами  зустрічає чудова Країна дитинства  прийдешні покоління!
 

 

Історія свята
День захисту дітей бере свій початок з 1 червня 1925 року. Саме цього дня відбулися дві події, які і стали визначальними при виборі дати свята: в Женеві відбулася перша міжнародна конференція, під час якої обговорювалися проблеми дітей, а генконсул Китаю в Сан-Франциско зібрав у місті групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе - свято, яке символізує початок літа.
Офіційно Міжнародний день захисту дітей засновано в 1949 році. Саме тоді у Парижі відбулася спеціальна сесія Міжнародної демократичної федерації жінок, на якій і було ухвалено рішення заснувати Міжнародний день захисту дітей. Це було зумовлено тим, що після Другої світової війни багато неповнолітніх по всьому світу залишилися сиротами, без даху над головою, їжі і з різними захворюваннями.


Відзначати свято почали з 1950 року, тоді урочисті заходи відбулися в 51 країні. А вже в 1989 році ООН представила Конвенцію з прав дитини.
Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини в 1991 році, проте відзначати свято почала з 1998 року – після підписання 30 травня президентом Леонідом Кучмою указу "Про день захисту дітей". 


Немає коментарів:

Дописати коментар